O NÁS

  Kdo je Liškafé ? 

 

_DSF0208

 

 

 

Máma, táta a středně velké mimino. Takže dohromady jedna malá rodina z Brna a jedna ještě menší pražírna kávy. Zaměřujeme se na výběrovou kávu s transparentním původem a vysokou kvalitou, kterou kupujeme od importérů Falcon coffees, Sucafina a v neposlední řadě také od našich oblíbených holek z Chicas Industry, které vozí úžasná zrna z Kolumbie.

V našem kávovém portfoliu se snažíme o rozmanité chuťové profily, které fungují na všechny možné metody přípravy. Aktuálně nás baví experimentální způsoby zpracování, jako je anaerobní nebo laktická fermentace, občas také ovocná infúze, při které se káva maceruje se sušeným ovocem.

 

 Jak se u nás praží ?

 

 

 V zásadě se držíme tří "stupňů" pražení : espresso, filtr a omni. A protože pracujeme pouze s výběrovou kávou, žádné tmavé roasty u nás nečekejte, jelikož by to bylo plýtvání kvalitním materiálem. Pro konzervativnější konzumenty máme stabilně v nabíce kávu z Brazílie, které je přirozeně více čokoládová a oříšková. Pokud máte rádi hodně ovocné espresso, můžete ho vyzkoušet i z našeho filtr roastu.

 

 FILTR

Filtr roast - světlejší pražení na alternativní metody přípravy (V60, Chemex, French press). V naší nabídce najdete většinou klasicky zpracované kávy, ale také spoustu fermentovaných divočin.

      

ESPRESSO  

Espresso roast - střední pražení vhodné pro kávovary nebo moka konvičku. Občas se u nás objeví také omni roast, což je druh pražení vhodný jak pro filtrování, tak na espresso. Pro omni roasty vybíráme většinou naturálně zpracované kávy, které jsou přirozeně sladší a čokoládovější.