COLOMBIA - JOHN HURTADO

„Tento naturálně zpracovaný lot z farmy Mahusa, prošel 96 hodinovou fermentací, v šálku proto můžete čekat super štavaté kafe s tóny tropického ovoce a s vyšší aciditou, které je ideální na alternativní přípravu. V chuti dominuje sladkost banánu, jemná hořkost raw čokolády a acidita červeného vína„
Farma se nachází v průměrné nadmořské výšce 1 700-1 900 metrů nad mořem a okolo ní jsou tři prameny vody a dva původní lesy. Dalším skvělým a úspěšným momentem na farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho. Johnova žena, která je milovnicí zahrady, se od své matky naučila, že když na rostliny mluvíš, tak poslouchají. Aby jejich sběrači věděli, proč dělají tuto práci a chovali k ní respekt, kávu praží a pijí každý den na farmě a sběrači ji i dostávají s sebou.